Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Valle D'Aosta

Valle d'Aosta is de kleinste regio en ligt in het uiterste noordwesten van Italië tegen de grens met Frankrijk aan. De regio kent 2 officiële talen; het Italiaans en het Frans, die een gelijkwaardige status hebben.
Met uitzondering van het cultureel interessante Aosta bestaat het voornamelijk uit landelijk gebied. De eerste indruk lijkt wat grimmig, maar de term indrukwekkende ruigheid is hier meer op zijn plaats. Majestueuze bergen, grijze rotsen, loodrechte afgronden en ongerepte valleien. De tientallen kastelen en burchten bewaken het dal vanaf de middelhoge bergen. Toerisme is hier de belangrijkste bron van inkomsten.
Aosta werd rond het begin van onze jaartelling door de Romeinen veroverd op de Galliërs Door de bouwkundige overblijfselen uit deze tijd dankt Aosta de titel 'het Rome van het Noorden'. De provincie telt een groot aantal Romeinse overblijfselen, die je hier niet zou verwachten en die zeker interessant zijn om te bezoeken. Aan de oostkant betreed je de stad door de Arco d'Agosto (ter ere van Keizer Augustus dus). Deze triomfboog wordt jammer genoeg een beetje ontsierd door een overkapping die in de 18e eeuw is aangebracht. Tevens staat hier een Romeinse amfitheater dat goed behouden is gebleven. Ook het Foro Romano ziet er indrukwekkend uit. De trots van Aosta op bouwkundig gebied is de Sant'Orso; een middeleeuws complex van kerkgebouwen. Hier vind je 11e eeuwse fresco's, een crypte met de beschermheilige van de stad (Santo Orso) en een mooie kruisgang met pilaren en kapitelen.
In de omgeving van Aosta hebben de kastelen van Fénis, Verrès, Châtillon en het kasteel van Issogne.
Het kasteel van Fénis was een belangrijke militaire post en tevens een knap staaltje van 14e eeuwse bouwkunst; een toonbeeld van vorstelijke rijkdom en weelde. Dit goed behouden interieur is een bezoekje waard.
Het Castello di Issogne valt op zijn beurt op door zijn bijzondere decoraties, zoals de smeedijzeren fontein in de vorm van een granaatappelboom.
Het ongerepte Parco Nazionale del Gran Paradiso is een absolute aanrader. De unieke flora en fauna nodigt in de zomer uit tot bergwandelingen over de vele gemarkeerde paden. Ook voor de gevorderde bergsporter is de beklimming van de Gran Sasso een uitdaging. In de winter zijn er veel wintersportmogelijkheden geconcentreerd in de gebieden van Breuil-Cervina, Châtillon en in Valtournenche. Alle skipistes zijn modern en goed uitgerust.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen