Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Trentino-Alto Adige

Het Italiaanse Trento en het Duitstalige Süd Tirol vormen samen het gewest Trentino-Alto-Adige in het noordoosten van Italië. Ongeveer 60% van de bevolking spreekt Italiaans en de overige 40% Duits. Dat komt mede doordat de regio aan de Oostenrijkse grens ligt.
De twee gebieden zijn in cultureel opzicht totaal verschillend, maar in de overweldigende natuur, de Alpen en de Dolomieten, worden de provincies weer verenigd.

In Trentino-Alto Adige vind je niet alleen de mooiste skigebieden, ook de Alpenmeren zijn zowel 's winters als zomers te bezoeken en er is voor iets wat wils
De meeste skioorden geven een garantie van 90% dat er sneeuw ligt. Er zijn genoeg pistes voor snowboarder en skiërs. Ligt er geen echte sneeuw dan is het wel kunstmatig.
Brunico is een gezellig plaatsje om te bezoeken als je geen zin hebt om te skiën. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken en bergbeklimmen.
In de zomer zijn er uitgebreide mogelijkheden tot een sportief verblijf in deze ongerepte natuur. Wandelen, parasailing, zomerski en bergbeklimmen tussen meren, rivieren, beekjes, bossen, bergweiden en wijngaarden. Beschermd door de omringende bergen, heerst er in de zuidelijke dalen een bijna subtropisch klimaat.
De rivier Adige stroomt van de kleine stad Merano via Bolzano naar Trento en zo verder naar Verona in de Veneto. Ze vormt een diep dal, en langs bijna de hele rivier zijn er fietspaden aangelegd.
De hoofdstad is Trento. Het is de elegantste en mooiste stad van de Trentino-Alto Adige. Het stadsbeeld met zijn vele torens en paleizen doet helemaal Italiaans aan. Bezienswaardig zijn hier de mooie collecties van Prehistorische, Etruskische en Romeinse voorwerpen.

Bolzano is het industriële, toeristische en culturele brandpunt van het grotendeels Duitstalige Süd-Tirol (Alto Adige). Het oude centrum, met uitzicht op een indrukwekkende muur van Dolomietentoppen, is een bezoek meer dan waard.
Bolzano biedt heel wat meer dan wintersport. Ook zomers valt er heel veel te beleven. Er zijn tal van gastronomische evenementen en ook de wijnliefhebber komt goed aan zijn trekken.

Het aantrekkelijke stadje Merano is vooral bekend als kuuroord uit de 19e eeuw. Maar ook nu kun je hier nog heerlijk kuren. De belangrijkste winkelstraten zijn voorzien van mooie hoge arcades die tijdens een bezoek in de zomer een aangename verkoeling bieden.

Bormiois een charmant stadjedat de sfeer van een oud kuuroord heeft bewaard. De bouwstijl en het aanbod in de winkels is onmiskenbaar Italiaans.
We zouden het bijna vergeten maar het meest noordelijke puntje van het Lago di Garda, met het stadje Riva, behoort ook nog tot Trentino.

In de streek liggen een aantal goede wijnregio's, en de unieke druivensoort Lagrein komt er voor.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen