Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Sardinie

Sardinië is 1 van de grote eilanden van Italië en ligt vlak onder Corsica.
De hoofdstad, Cagliari, ligt in het zuiden en is een haven- en industriestad maar er zijn ook verschillende historische bouwwerken, zoals de oorspronkelijk Romaans-Byzantijnse kerk van Santa Saturnino en het Romeinse amfitheater. De Romeinen hebben nog meer achtergelaten op de eiland, zoals de Romeinse stad Nora. De straten, badhuizen, ruïnes van tempels en villa's en het amfitheater van Nora zijn goed bewaard gebleven.
Maar Sardinië heeft ook vele overblijfselen van een zeer oude cultuur: de Nuraghen. Deze bestaan uit torens van los gestapelde stenen die op hun beurt zijn verbonden met onderlinge muren. Ze stammen uit de periode omstreeks 1300 v.C.
Pranu Muttedu in Goni is een van de plekken of Su Nuraxi in Barumini is UNESCO Werelderfgoed sinds 1997. De centrale toren uit de bronzen tijd domineert de omgeving en was voor de instorting nog een verdieping hoger. Su Nuraxi is 3500 jaar geleden gebouwd en in de loop der tijd met meerdere muren om de toren uitgebreid. Er zijn overblijfselen van een grote nederzetting in dit gebied, waaronder een ontmoetingshal met opvallende stenen banken langs de muren.
Calanganius is de kurkhoofdstad van Sardinië. Het landschap wordt gedomineerd door uitgestrekte boomgaarden met kurkbomen.
Het landschap is zeer afwisselend. In het binnenland zijn er grillige, robuuste granieten rotsformaties die aan een maanlandschap doen denken, fraaie stranden en rotspunten en grillige rotsformaties met grotten.
Een paar kilometer ten oosten van Cagliari vind je de bossen van Sarrabus. Herten en wilde zwijnen kan je tegenkomen in het gebied van Monte Arcosu en de beboste bergen van Sulcis. Op het hoogplateau van Giara di Gesturi kan je wilde paarden zien.
Flamingo's bouwen hun nesten in de meertjes vlakbij de kusten o.a. in de omgeving van Cagliari.

Sardinië is natuurlijk ook gekend vanwege zijn parelwitte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee en idyllische baaien. In het noorden bevinden zich lange zandstranden. De rest van de kust is erg grillig, met verborgen baaien en mooie stranden. De populairste stranden liggen bij Santa Margherita di Pula, Alghero, Santa Teresa, Porto Cervo, Capo Boi en op het eilandje La Maddalena.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen