Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Campanie

Campanie is de eerste regio in de Mezzogiorno, het gebied ten zuiden van de virtuele scheidingslijn tussen Noord- en Zuid Italia. De regio is niet alleen beroemd om Napels, de Vesuvius en de Amalfikust, maar ook om haar heerlijke mozzarella en het gevarieerde landschap.

Napels bestond al in de tijd van de oude Grieken en heette toen Neapolis, nieuwe stad. De stad kent zo haar grootstedelijke problemen, maar het is ook een van de cultureel rijkste steden van Europa. Een stad van uitersten in alle opzichten!

De Amalfikust is ongetwijfeld het mooiste wat Campania te bieden heeft. Langs de kustlijn ligt een opeenvolging van kleine stadjes die tegen de bergwand aan liggen, waaronder Amalfi, Sorrento en Positano. De uitzichten vanaf de (druk bereden) kustwegen zijn spectaculair. De weg loopt bovenop en steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken.
Vanaf Sorrento kan je per boot naar het eiland Capri en de Grotta Azzura.

De bestbewaarde Griekse overblijfselen tref je aan in Paestum bij Agripoli. Hier liggen prachtige tempels van Hera, Neptunus en Ceres uit de 6e eeuw voor Christus.
Hier begint ook het nationaal park Il Cilento. Het is een van de jongste nationale parken van Italia en kreeg deze status door de unieke combinatie van ongerepte natuur en regionale cultuur die bewaard is gebleven.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen