Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Abruzzo

Abruzzo is een regio in het zuiden van Italië, ingeklemd tussen Apennijnen (gebergte) en de Adriatische zee. Dit heeft veel invloed op het klimaat en zorgt ervoor dat er een groot verschil is tussen de dag- en nachttemperatuur.
De bergen van Abruzzo werden in de steentijd bewoond door holbewoners.
Het werd ook lange tijd overheerst door de Romeinen. Daar is nog veel van terug te vinden in de gastronomie. De beste periode is de middeleeuwen, in die tijd werd Abruzzo overheerst door verschillende koningshuizen, die allemaal hun eigen stempel na lieten.

De regio staat bekend om haar mooie natuurschoon. Tevens liggen er 3 Nationale Parken. Nationaal Park Abruzzo bestaat sinds 1932 en is toen ook bij de wet vast gelegd. In het park liggen maar liefst 22 steden en in bijna iedere stad is een informatiepunt te vinden. Ook worden er in het park uitgebreide rondleidingen gegeven langs natuurlijke paden. De grootste trots van het park is de 'slof van onze dame'. Het is de grootste in het wild groeiende Italiaanse orchidee. Dit park staat ook bekend omdat er ruim 80 bruine beren leven. Verder is een overvloed aan flora en fauna in het park te vinden.
Het Meer van Barrea is ontstaan door de bouw van een stuwdam die het water van de Sangro op moest vangen. Aan de westzijde van het meer ligt het kleine dorpje Villetta Barrea en aan de oostzijde ligt Barrea. Over het meer is een grote brug aangelegd om de oevers met elkaar te verbinden. Dit meer is zeker een bezoekje waard, je kijkt echt je ogen uit naar al het natuurschoon.

L'Aquila is de hoofstad van Abruzzo. L'Aquile betekend letterlijk 'de adelaar', dit is dan ook het wapen van de bruisende stad. De stad is vaak getroffen door een ramp, de laatste zelfs nog in 2009. Door de diverse rampen is de Dom in L'Aquila al meerdere malen gerenoveerd. L'Aquile heeft tevens een prachtig oud stadsgedeelte wat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.
Castello Cinquecentesco is gebouwd om L'Aquila te beschermen tegen buitenaf, daarom heeft het ook een grote en diepe gracht. Vandaag de dag is er Museo Nazionale d'Abruzzo gevestigd. Dit museum is zeer interessant en in het bezit van veel verschillende werken waaronder werken van de tijd van Napoleon (eind 18e/begin 19e eeuw). Verder beschikt het over veel schilderijen en beeldhouwwerken.
Pescara is het economische hart. In tegenstelling tot veel andere steden heeft Pescara geen historisch centrum. Het is een erg moderne stad waarvan de strandboulevard toch zeker wel een bezoekje waard is. Verder is er in Pescara een mooie en zeer grote jachthaven te vinden, waar je je kunt vergapen aan de prachtige schepen die er liggen.

Naast toerisme zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten te vinden in de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Belangrijk is het kweken van saffraan, ook wel het 'goud van Abruzzo' genoemd. Het gaat hierbij om de stuifmeelstempeltjes van de saffraankrokus die gebruikt worden als basis voor een aantal traditionele gerechten die vanwege smaak en kleur niet zonder saffraan kunnen.

Het is ook als wijnregio bekend. Veel bergen worden bekleed door wijngaarden. De druif waar Abruzzo zijn bekendheid aan dankt is de Montepulciano.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen