Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Calabrie

In de teen van de laars vind je de regione Calabria; samen met Basilicata de meest ongerepte en onbedorven regio van Italia.

Magna Graecia: Calabria was een van de eerste plekken in Italia waar de Grieken zich vestigden; nu wordt er in sommige dorpjes nog Grieks gesproken. De Grieken noemde dit gebied 'Enotria', Wijnland.
De glorietijd van de Magna Graecia ligt echter ver in het verleden en aan de aansluiting met de moderne tijd wordt nog druk gewerkt. Kleine smalle kronkelende, en soms onderbroken weggetjes lopen langs steile berghellingen en afgronden.
De mooiste restanten uit de tijd van de Griekse overheersing zijn te vinden in Locri Epizefiri bij Gerace.
Van een later tijdstip is de Byzantijnse invloed, waarvan je het mooiste voorbeeld aantreft in het dorpje Stilo. De 10e-eeuwse La Cattolica met vijf zeer karakteristieke torens is een van dé beeldmerken van Calabria. Ook in het dorpje Rossano vind je nog interessante overblijfselen uit de Byzantijnse tijd.

De Thyreense kust is een van de allermooiste kusten van Italia met het meest heldere, blauwe zeewater dat je je maar kunt voorstellen.

Cosenza, Catanzaro en Reggio zijn de grote(re) steden van Calabria; en gingen eeuwenlang gebukt onder armoede en onderdrukking, de aardbevingen deden de rest. Vooral Reggio di Calabria (geboortestad van Versace) heeft een grote troef, te weten de twee levensgrote bronzen beelden van Griekse strijders die in 1972 bij het nabijgelegen Riace uit de zee werden gevist. Deze opmerkelijk gave beelden, Bronzi di Riace, worden algemeen erkend als toppers van de Griekse kunst (450 voor Chr.) en trekken liefhebbers van uit de hele wereld; ze staan in het Museo Archeologico Nazionale. Vanuit de haven van Reggio maak je met de boot de oversteek naar Sicilia.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen