Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Puglia

Puglia is de 'hak' van de Italiaanse laars. Het is een regio die zich uitstrekt van het schiereiland van het bergachtige Gargano langs de Adriatische kust tot aan het uiterste zuidelijke puntje van die hak, de 'Capo Santa Maria di Leuca'.
Op het schiereiland Gargano is het gelijknamige Nationaal Park te vinden: een dichtbebost gebied in de binnenlanden. Om dit park heen zijn heel veel gezellige badplaatsen te vinden, zoals Vieste, Peschici, Mattinata.
Aan de Ionische Zee ligt Gallipoli, eveneens een populaire badplaats die veel mensen aandoen tijdens hun vakantie in Puglia.
De kust is zeer afwisselend met kliffen, rotsen, grotten, idyllische kreekjes, baaien, blonde zandstranden ook het binnenland biedt veel afwisseling met eindeloze rijen grillige olijf- en amandelbomen, bloeiende wijngaarden, groene heuvels, dichte bossen, indrukwekkende onderaardse grotten, weidse graan- en tomatenvelden.

De vele overheersingen, onder andere door de Arabieren, Grieken en Spanjaarden lopen als een rode draad door de geschiedenis van Puglia en hebben hun stempel gedrukt op deze streek.
Reeds tijdens de Oudheid kende zij welvaart dankzij haar havens. De beroemde Via Appia vertrok uit Rome om te eindigen in Brindisi, de belangrijkste haven voor het transport naar Griekenland. Later werd zij de brug naar Constantinopel en Jeruzalem.
De streek kende haar hoogtepunt tijdens de kruistochten en het bewind van Frederik II. Tijdens dit gouden tijdperk rezen tal van Romaanse meesterwerken: het beroemde zeshoekige Castel del Monte, de vele versterkte burchten waaronder deze van Bari, en de de vele prachtige kerken zoals deze van Trani.
Puglia is trouwens een van de rijkste Italiaanse streken op het gebied van Romaanse kunst. De kunst kende een nieuwe bloeiperiode ten tijde van de barok die zich daar op een originele en exuberante wijze heeft ontplooid. Lecce is een waar juweel van deze kunstvorm. Wereldwijd wordt dit beschouwd als een van de mooiste baroksteden.
Door de laatste bezetters, de Venetianen, werd de aanzet gegeven tot de vorming van het huidige Italië.

Iets onder de hoofdstad Bari ligt de plaats Alberobello, die bekend staat om zijn trulli: ronde, witte huizen met een kegelvormig dak. Ze maken terecht deel uit van 'UNESCO's' werelderfgoed'.
Locorotondo, gebouwd op een heuvel, biedt een prachtig zicht op de bekende 'Vallei van Itria'. Maak een wandeling door de charmante cirkelvormige oude stad met witgekalkte huizen
Ostuni ‘la Citta Bianca’ is ongetwijfeld een van de mooiste en typische steden van Zuid-Italië. Het heeft een verkeersvrij historisch centrum met een wirwar aan witte steegjes en huizen.

Het is de regio waar de beroemde Italiaanse dans, de Tarantella vandaan komt en ook de streek van de trulli, de zonderlinge witgekalkte huisjes met kegelvormige daken, die opduiken in het golvende landschap.

Hoewel de toeristische attracties van het gebied niet zo beroemd zijn als die van Toscane, Rome of zelfs Sicilia, heeft deze regio veel te bieden en kunnen de betrekkelijke rust en iets lagere prijzen juist een voordeel zijn.

De streek is verder zeer vruchtbaar. Puglia levert een groot deel van Italië's pasta (het merk De Cecco is inmiddels een wereldmerk), olijfolie, citrusvruchten en wijn.
Puglia heeft de grootste wijnproductie van alle Italiaanse gewesten. Salentino is een overheerlijke, door de overdaad aan zon, vrij stevige rode wijn die aan populariteit wint binnen en buiten Italië.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen