Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Lazio

Gelegen tussen de Apennijnen en de Tyrrheense zee, ligt Lazio, een regio die gekarakteriseerd wordt door vulcanische meren, bergen, wijgaarden en oijfbomen.
Rome, met zijn immens cultureel patrimonium, domineert hier de regio, die de beboste heuvels scheidt van de stranden.

Lazio kende na de invloed van de Etrusken in het noorden van de regio en natuurlijk in de tijd van de Romeinen een roemruchte tijd.

De regio maakte vanaf de vroege middeleeuwen tot ver in de 19e eeuw deel uit van de Kerkelijke Staat, waar niet een keizer of een koning het voor het zeggen had, maar de Paus.
Bij de eenwording van Italië in 1860 werd de regio als een der laatsten 'ingelijfd'. In het gedeelte van de regio dat grenst aan Toscana en Umbria, vindt je nog vele resten van Etruskische beschaving.
De belangrijkste plaatsen zijn hiervoor: Cerveteri, Viterbo, Tuscania en Tarquina.

Cerveteri is beroemd om zijn 'Necropolis'; een Etruskische dodenstad. Je loopt er door overblijfselen van straatjes uit de 6e eeuw v.Chr. tussen honderden graven en tombes. Breng je een bezoek aan deze Necropolis, is het raadzaam om je tevoren te verdiepen in de interessante en raadselachtige Etruskische cultuur anders krijg je toch snel het idee langs hopen stenen te lopen.

In Tarquina vind je het museum dat het beste een overzicht geeft van deze beschaving: het Museo Nazionale Tarquinese. Tuscania en vooral Viterbo zijn heel aardige Etruskische stadjes. De inwoners zijn trots op hun afkomst en dragen dat ook uit.

Lazio biedt ook andere troeven zoals het meer van Bolsena, Albano en Bracciano waar men kan zwemmen en zeilen; de thermale bronnen rond Fiuggi, Viterbo en Tivoli en mooie stranden tussen Gaeta en Sabaudia.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen