Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Marche

Le Marche, verscholen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee is een lappendeken van oude stadjes, golvende heuvels en lange stranden.

Deze combinatie van kust, bergen, pittoreske stadjes en een ongerepte natuur maakt de Marche een heel aantrekkelijk gebied. Bovendien is het hier zelfs in het hoogseizoen niet erg druk. Kortom wie op zoek is naar het meer onbekende Italië mag de Marche zeker niet overslaan...

In het zuidwesten van de regio liggen de Monte Sibillini. In de zomer vormen de (besneeuwde) toppen een mooi wandelgebied, waar je kunt worden overvallen door grote kuddes schapen, en in de winter kunnen de lange latten worden onder gebonden. De hoogste top de Monte Vettore (2.476m) torent hoog boven dit nationaal park uit. Midden tussen de bergtoppen ligt de Piano Grande. Letterlijk; de grote vlakte. Het is een indrukwekkend gezicht, vooral in het voorjaar als de vlakte kleurt door de duizenden bloemen.

Natuurlijk is ook deze streek vol geschiedenis. Zelfs het kleinste gehucht herbergt hier juweeltjes uit vervlogen tijden. Belangrijke steden zijn Urbino, San Léo, Ascoli Piceno, Pèsaro, Ancona, Loreto, Grotten van Frasassi, schiereiland Conero, ....

De keuken biedt truffels (streek rond Cagli staat hier beroemd voor), bergkazen, hammen en salami's en vergeten we ook de "olive ascolante" niet met daarbij een glaasje droge, witte Verdicchio.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen