Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Umbrie

Het kenmerkende Toscaanse landschap glooit in het westen probleemloos over in Umbrie, het 'groene hart van Italia'.
Het is niet alleen een streek van wondermooie natuur met zijn uitgestrekte golvende vlakten en landerijen en de hoge, ruige berggebieden maar het heeft ook zijn eigen tradities en cultuur.
De Umbrische steden, ontsnapt aan de voortschrijdende vooruitgang, bezitten fantastische kunstschatten. Op veel plaatsen herinneren deze aan de meer dan 50 heiligen die Umbria heeft voortgebracht.

Steden zoals Assisi, Todi, Spoleto, Orvieto, Perugia, Gubbio zijn er enkele van.

Assisi is de stad van de heilige Franciscus, die volgens de overlevering met de vogels kon praten en zelfs de stigmata van Christus ontving. De stad trekt veel bedevaartgangers.

In Gubbio is de middeleeuwse structuur goed bewaard gebleven; het oude centrum vormt een mooi stilleven met steegjes, trappen en huizen met terracotta dakpannen.

Het volledig ommuurde Norcia ligt in de schaduw van de Monti Sibillini. De stad vormt een prima uitgangspunt voor het verkennen van dit natuurgebied.

Orvieto is schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Je kunt met een kabelbaan naar boven, naar het pronkstuk van de stad: de Duomo.

Perugia is vooral bekend vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders. De stad heeft daardoor een bijzondere charme; geschiedenis, pittoreske hoekjes en prachtige kerken in combinatie met een jonge, kosmopolitische uitstraling. Bezoek de stad bij voorkeur te voet!

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen