Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Ligurie

Liguria is een smalle reep land, ingeklemd tussen de Apennijnen en de Ligurische zee, die begint bij de Frans-Italiaanse grens en ongeveer bij La Spezia eindigt. De meeste mensen kennen de kuststreek als de Bloemenrivièra.

De bergen bieden een ideale bescherming tegen de ongunstige weersomstandigheden in het noorden en aan de zuidkant zorgen ze voor een zonrijk en mild klimaat.

Christoffel Columbus is in Ligurië opgegroeid. Christoffel Columbus is een van de bekendste personen uit de geschiedenis van de zeevaart. Hij groeide op als zoon van een wever en eindigde als wereldreiziger.

De stad Genova [Genua] vormt de grens tussen de Riviera di Ponente aan de noordkant en de Riviera di Levante met de Cinque Terre aan de zuidkant.
Genua heeft veel verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld de kathedraal di San Lorenzo bezichtigen. Het Aquarium van Genua is echt adembenemend. Ieder jaar komen hier vele bezoekers. Het aquarium is de grootste van Italië en de op een na grootste van de Europese Unie. Het aquarium dient als educatief, wetenschappelijk en cultureel centrum.

San Remo is een leuke badplaats. Het is vooral bekend vanwege het grote festival wat ieder jaar wordt gehouden. Veel populaire Italiaanse artiesten hebben hier aan meegedaan. Voor vele betekende dat de opening naar een internationale carrière. Grote sterren hebben er gestaan waaronder Andrea Bocelli.

De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Je kunt Cinque Terre niet met de auto bezoeken maar wel te voet langs wandelpaden (of met de trein) van het ene dorpje naar het andere dorpje. Ieder dorpje heeft iets speciaals wat het uniek maakt.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen