Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Veneto

De noordoostelijke regio Veneto, aan de voet van de Dolomieten, wordt vooral in verband gebracht met Venetië. Maar Veneto is meer dan alleen Venetië!

De Veneto bezit naast zijn vele mooie, culturele ook een bijzonder afwisselend en mooi landschap, de Adriatische kust, de Po-vlakte naar de heuvels rondom het Garda meer tot aan de pieken van de dolomieten.
In de Po-vlakte vinden we de grootste Middeleeuwse steden zoals Padua, vanaf de autostrada zie je van Padua niet veel meer dan de vele koepels van de Basilica di Sant'Antonio. Maar de stad heeft veel meer interessante bezienswaardigheden, en is bovendien een gezellige universiteitsstad.
Vicenza ademt een aangename rust uit. De stad heeft schitterende palazzi en gevels, het Teatro Olimpico, de Villa Rotonda, etc..,
Verona ligt dicht bij het Gardameer en het is een zeer mooie, welvarende stad die wereldberoemd is om twee bezienswaardigheden:zijn befaamde amfitheater en het balkon van Julia.

De pracht en praal uit de vervlogen tijden vinden we natuurlijk terug in de parel van de Veneto: Venetië. In elke hoek van deze stad kom je weer één of ander cultureel of artistiek meesterwerk tegen.
De betoverende stad Venezia is gegrondvest op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. Het is onmogelijk de stad in één dag te bekijken...
•Centro città: Piazza San Marco, Canal Grande, Ponte di Rialto
•De minder gebaande paden en de eilandjes: Dorsoduro, Giudecca, Murano, Burano, Isola Maggiore di San Giorgio, Chioggia
•Evenementen: Biennale, Carnevale, Regata storica
•Venetiaanse symbolen: gevleugelde leeuw, campanile, brug der zuchten

Ook in de Veneto kan men genieten van een heerlijk maaltijd voorafgegaan door een glaasje Prosecco, begeleid met een Bardolino of Valpolicella en afgesloten met een glaasje Grappa (een geestverruimend drankje uit de Veneto).

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen