Villa’s, vakantiehuizen en b&b in Italië

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Piemonte

Piemonte, hetgeen feitelijk 'aan de voet van de bergen' betekent, ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan de Zwitserse en Franse Alpen. De regio kent naast Torino geen grote steden, maar heeft heerlijke natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen en skiën.
Bovendien kun je in Piemonte goed eten en er komen hele goede wijnen vandaan. De Barolo en Barbaresco maar ook de makkelijkere, lichtere Barbera. en de in Nederland bekende Asti Spumante of Moscato d'Asti komt eveneens uit dit gebied dat landschappelijk bovendien de vergelijking met het veel geprezen Toscane kan doorstaan.
Deze streek gekend als “Le Langhe” is oo kberoemd om haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen met als topper Il Tartufo Bianco. Zowel voor de witte truffel als de wijn komen liefhebbers uit de hele wereld, met name in de herfst, naar het stadje Alba.
In de wijndorpjes van Le Langhe en rond Alba en de stad Asti is er veel te bekijken. Vooral het Oudromeinse Asti, met de 14e eeuwse Duomo en het driehoekige Piazza Alfieri, is een aantrekkelijk plaatsje. Op de piazza wordt eind september een wijnmarkt gehouden. Begin november is het ook interessant eens een bezoek te brengen aan de regionale kaasmarkt in Cuneo. Ontelbare variëteiten zijn hier uitgestald.

Vercelli staat dan weer bekend als dé rijsthoofdstad van Italië. Hier vinden miljoenen borden risotto hun oorsprong.

De Piemontesi hebben een tikje een Franse inslag (je kunt het horen aan hun accent). De Franse inslag komt ongetwijfeld uit het huis Savoia, waaraan ook nog veel palazzi, kerken en musea herinneren. Na de val van het Romeinse rijk vertrokken de Romeinen uit Piemonte. Het Huis van Savoia nam toen de macht over.
Ook Frankrijk en het Huis van Habsburg hebben veel om Piemonte gestreden.

Torino is de hoofdstad van deze regio. De stad waar Fiat (Fabrica Italiana di Automobili Torino) zetelt. Torino is niet alleen een industriestad maar is een heel elegante en charmante stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen.
De San Lorenzo kerk mag je aan de buitenkant niet veroordelen. Aan de binnenkant is het echt een prachtige kerk met veel kleuren zoals: wit, groen, grijs en geel. Er zijn binnen veel verschillende standbeelden waaronder een van apostel Paul. Het is echt een aanrader om daar naar toe te gaan en te genieten van al het moois wat deze kerk heeft te bieden.

Eataly Torino is een groot winkelcentrum waar bijna alles om eten draait. Er zijn veel kraampjes waar je de lokale specialiteiten kunt proeven en kopen.
National Cinema Museum is een fantastisch museum voor jong en oud. Neem bijvoorbeeld de lift naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Of stap zo de set in van de 'Matrix'. Geniet van de bioscoop stoelen met headset. Wat je ook zeker niet mag missen is het restaurant beneden.

Reggia di Venari Reale is echt prachtig. Het is een mooi groot paleis, gebouwd in de opdracht van het Huis van Savoye. Als je daar bent moet je zeker de prachtige tuinen niet overslaan die om het paleis heen liggen.
Villa Pallavicino Park is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De kinderen kunnen de geitjes voeren, terwijl de ouders genieten van een mooi uitzicht. In het park moet je veel lopen maar het is de moeite waard. Er is ook een restaurant waar je tot rust kunt komen.

De zuidkant van het Parco Nazionale Gran Paradiso ligt in Piemonte. Het is een prachtig ongerept gebied, prima geschikt voor wandelen, klimmen en trekken met mooie, kleine, authentieke plaatsjes als Ceresole Reale en Noasca. Het mooie bergmeer bij Ceresole Reale is eigenlijk een stuwmeer waar elektriciteit opgewekt wordt voor de stad Torino.
Ook de nationale parken van Argentera met Parco delle Alpi Maritime en Alta Valle Pesio zijn heerlijke wandelgebieden waar je op je tochten een mooie flora en veel alpenwild tegen komt.

Voor skiërs is de Via Lattea, de Melkweg, in de winter (en zomer) een sneeuwparadijs waar aaneengesloten tientallen kilometers geskied kan worden. Het betreft een 'ring' van vakantieplaatsen in de bergen rondom Torino. Dit was in 2006 de place-to-be voor wie de Olympische winterspelen wilde meemaken. Middelpunt is het moderne Sestriere. Het dorp is speciaal aangelegd om in de winter skiërs en in de zomer wandelaars te herbergen.

Wenst u een voorstel op maat?
Of hebt u een vraag?

Contacteer ons

camille@fronzita.be
 

Rondreizen Italië

 

Belevenissen

Actief/Sportief

Aanbiedingen